Dolar 20,3936
Euro 21,9295
Altın 1.286,92
BİST 4.951,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25 °C
Az Bulutlu

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Desteği ve Kursu 2022

05.04.2022
931
A+
A-
KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Desteği ve Kursu 2022

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/devletyardimi/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Desteği ve Kursuna başlamak isteyen kişiler için yazımızda bir çok ayrıntıya yer vermiş bulunmaktayız. Gerekli bazı şartlar oluştuğunda kurs başlatılarak eğitim sağlanıyor. KOSGEB mantar yetiştiriciliği kursu 2022 yılında son durumla ilgili hibe ve eğitim hakkında faydalı bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Kursu 2022

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Kursu 2022, bu işi araştıran ya da gönül vermiş kişiler hem destek hemde Halk Eğitim Merkezleri ve İŞKUR öncülüğünde sunulan eğitimlere katılım sağlayabiliyor. Belirli periyotlar halinde başlatılan KOSGEB mantar üreticiliği kursu, her sene olduğu gibi 2022 yılı içerisinde de programa dahil edildi.

Eğitime katılan vatandaşlara devlet tarafından günlük harcırah sağlanmaktadır. Kursa başvuru yaparak eğitime başlayan vatandaşlara her gün harcırah olarak 25 ile 85 TL arasında destek sağlanıyor. Devlet burada hem mantar yetiştiriciliği hakkında en iyi bilgileri sunarken hemde kursa katılanlara harcırah vermektedir.

Ücretsiz olarak aldığın bu eğitimi özel kurslarda aldığınızda birde üzerine para ödüyorsunuz. Ancak devletin sağlamış olduğu imkan dahilinde eğitimin yanı sıra üstüne parada alıyorsunuz. KOSGEB mantar yetiştiriciliği eğitimi Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de 81 ilde şartların oluşması halinde katılım sağlayabilirsiniz.

Halk Eğitim Merkezi Mantar Yetiştiriciliği Kurs Başvurusu

kosgeb mantar yetiştiriciliği desteği ve kursu
KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Desteği ve Kursu

Halk Eğitim Merkezi Mantar Yetiştiriciliği Kurs Başvurusu ücretsizdir. KOSGEB desteği almak istiyorsanız özel fırsatlar sunulmaktadır. Alacağınız eğitim kaliteli bir kadro tarafından verilmekte olup girişimcilikle ilgilide detaylı bilgi sunulmaktadır.

Halk Eğitim Merkezleri üzerinden alınacak KOSGEB mantar yetiştiriciliği kursu 2022 yılında online olarak Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla ön başvuru ve kayıt işlemleri oluşturulabilmektedir. Kursa başvuru yapabilmek için e-Devlet şifrenizin olması gerekir.

Başvuru işlemleri için aşağıda maddelemiş olduğumuz adımları takip edebilirsiniz;

  • e-yaygin.meb.gov.tr/login.aspx linkinden giriş yapın.
  • Açılan sayfa üzerinde Sağ üst kısımda bulunan, e-Devlet Girişi butonuna tıklayın.
  • Açılan menü üzerinde, MEB e-yaygın menüsü karşınıza çıkacak.
  • Ekranın sol menüsünden, “KURS ÖN BAŞVURUSU YAP” yazısına tıklayın.
  • İl ve ilçenizi girerek, ARA butonuna tıklayın.
  • İlgili ekran üzerinden, Mantar Yetiştiriciliği Kursunu seçin. Eğer Mantar yetiştiriciliği ile ilgili bir menü bulunmuyorsa, Kurs Açılış Talebine tıklayın.
  • Açılan menü üzerinde boş olan ekrana ”Mantar” yazdıktan sonra sağ bölümde bulunan “Kurs Talep Et” bölümüne tıklayabilirsiniz.

KOSGEB mantar yetiştiriciliği kursu 2022 yılında aktif olan bir kurs varsa kursiyer olarak katılabiliyorsunuz. Ancak bulunduğunuz bölge için eğer hali hazırda bir kurs başlatılmamışsa, kurs talep et bölümünden talep oluşturabilirsiniz.

İŞKUR Mantar Yetiştiriciliği Kurs Başvurusu Yapma

kosgeb mantar yetiştiriciliği desteği ve kursu
KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Desteği ve Kursu

İŞKUR Mantar Yetiştiriciliği Kurs Başvurusu Yapmak isteyen vatandaşlar için oluşturulan kurslara katılım sağlamak ve KOSGEB desteği almak isteyen kişilere Halk Eğitim Merkezleri sunulan eğitimin yanı sıra, işi olmayan ve herhangi bir mesleği bulunmayan kişilere İŞKUR aracılığıyla devam eden meslek edindirme eğitimleri programı dahilinde mantar yetiştiriciliği ile ilgili kurs alabiliyorsunuz. Eğitim süreci ile KOSGEB tarafından alınacak destek için sağlanacak eğitim süresi 38 gün sürmektedir. KOSGEB mantar eğitim kursları, 384 saatlik bir eğitim maratonundan oluşur. Alınacak bu eğitim 2 grup halinde sunulmaktadır.

  • Birinci grup için sabah 08:00 – 13:40 saatleri arasındadır.
  • 2. grup ise 14:00 ile 19:40 saatleri arasında verilmektedir.

İŞKUR üzerinden alınacak mantar yetiştiriciliği kursuna katılmak isteyen kursiyerler 18 – 65 yaş arasında olmalıdır. Cinsiyet farketmeksizin, erkek ve kadınlar kursiyer olabilmektedir. Bu şartların yanı sıra vatandaşlardan istenen diğer şartlar şu şekildedir;

  • Bireysel İŞKUR kaydı
  • Kursa başvuran kişilerin SGK’lı olarak çalışıyor olması
  • Kursiyer olabilmek için, kurallarla ilgili taahhütnamenin kabul edilmesi

Mantar yetiştiriciliği eğitimi almak isteyen kursiyerlerin, hali hazırda işsizlik maaşı almıyor olması durumunda, günlük kursa katılım ücreti olarak 85 TL harcırah verilmektedir. Toplam 38 gün eğitim verilen kursa, katılım sağlayan kursiyerlere toplamda 2.975 TL ödene sağlanmaktadır. İşsizlik maaşı alan kişilere ise günlük olarak 28 TL ödenek verilir.

2022 Yılı KOSGEB Mantar Üretimi Destek Şartları

kosgeb mantar yetiştiriciliği desteği ve kursu
KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Desteği ve Kursu

2022 Yılı KOSGEB Mantar Üretimi Destek Şartları ile ilgili olarak aşağıda belirtilen durumlar göz önünde bulundurulur. KOSGEB mantar yetiştiriciliği kursuna katılıp eğitim alan ve KOSGEB desteği alacak kişilerde aranan şartlar şu şekildedir;

  • T.C. vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olması
  • Katıldığınız eğitimde minimum 32 saati tamamlamış ve kursu başarıyla bitirdiğinize dair sertifika sahibi olmanız,
  • Kurulan tesis ile ilgili maliyetlerin kesinlikle faturalandırılmış şekilde ibraz edilmesi gerekir, aksi halde faturalandırılmayan masraflara destek sağlanmaz.
  • Eğitimi tamamladıktan sonraki 1 yıl içerisinde işletmenin kurulmuş olması,
  • KOSGEB’e mantar üretimi ile ilgili iş planının sunulması,
  • Daha öncesinden KOSGEB’e yapmış olduğunuz 3 başvuru reddi olmaması,
  • KOSGEB’in sağlamış olduğu desteklerin birinden yakın zaman içerisinde yararlanılmış olunmaması,
  • Kurulması planlanan ya da kurulan tesisin, KOSGEB tarafından belirlenmiş kurallara uygun şekilde yapılması,
  • Mantar yetiştiriciliği için en az 100 m2 alan gerekmektedir.

Saymış olduğumuz şartların yerine getirilmesi halinde, KOSGEB mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen vatandaşlara 50.000 TL girişimci desteği verilmektedir. Ancak destekten faydalanacak girişimcinin planına bağlı olarak, 100.000 TL‘ye kadar KOSGEB faizsiz kredi desteği de sağlanabilmektedir.

Mantar Yetiştiriciliği Desteği İçin Hangi Belgeler Lazım?

Mantar Yetiştiriciliği Desteği İçin Hangi Belgeler Lazım? diye soranlar için gerekli belgeler şu şekildedir;

Şirketini ortak olarak açmak ve bu şekilde başvuracak kişiler için ortakların kimlik belgeleri, bireysel başvurularda ise başvuru sahibinin kimliği.

  • Tesisin güncel vergi levhası
  • Mal varlığı beyanı
  • İşletme ruhsatı
  • Gıda üretim ruhsatı
  • İmza sürküleri
  • İşletmecinin sosyal güvenlik bilgileri
  • Cari yıla ait geçici vergi beyannamesi
  • Son 2 seneye ait olan gelir ve gider bilançosu
  • Son 2 yılın işletme hesap defteri
  • Ticari sicil gazetesi
  • A.Ş. statüsünde bulunan şirketler için hazirun cetveli
  • Kalite belgesi
  • İTÜ belgesi

KOSGEB başvurusu için yukarıda saymış olduğumuz belgelerin bulundurulması ve başvuru esnasında beyan edilmesi gerekmektedir.

KOSGEB Mantar Üreticisi Desteğinde Hangi Tür Mantarlar Üretilebilir?

KOSGEB Mantar Üreticisi Desteğinde Hangi Tür Mantarlar Üretilebilir? sorusunu iyice araştırarak işe girişmeniz fayda sağlayacaktır. Mantar üreticiliği desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin trüf, kültür ve istiridye mantarlarından birisini seçmesi gerekir. KOSGEB saymış olduğumuz bu 3 mantar türüne destek sağlamakta olup, genellikle kültür mantarı vatandaşlar tarafından tercih edilmektedir. Ancak 2022 yılında istiridye mantarı da hızlı üretim yapılan mantarlar arasına girdi.

Trüf olarak adlandırılan mantar türü ise, talebin az olmasından dolayı üretim olarak daha azdır. Ayrıca Trüf mantarının talebinin az olma nedeni diğer mantar türlerine göre pahalı olmasından kaynaklıdır.

KOSGEB Mantar Yetiştiriciliği Desteği ve Kursu ile ilgili olarak kursiyer, hibe ve destekle ilgili sorularınızı aşağıdaki yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Evde Bakım Parası Neden Kesilir? 2022 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

devletyardimi
Devlet destekleri, Sosyal Yardımlar, Belediye Yardımları ve özel yardımlarla ilgili olarak vatandaşların istifadesine içerik üretmekteyiz. 2022 yılında kurulan web sitemiz güncel kalmayı hedeflemektedir. Hukuk dışı bir paylaşım gördüğünüz anda iletişim kısmından lütfen iletişime geçin.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.