Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in
/home/devletyardimi/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line
56
SGK fizik tedavi ücretini karşılıyor mu; sorusu genellikle özel hastaneye giden vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. Fizik tedavisi önemli bir tedavi türü olup kişilerin sağlığına kavuşması açısından çok önemlidir. Fizik tedavi sayesinde hareket kaybı oluşan vatandaşların hayat kalitelerinde de aynı şekilde büyük kayıplar oluşmaktadır. Bu nedenle iyi takip edilmesi gereken ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Ancak Devlet hastanelerinde bazı hastalıklarla ilgili yer bulmak zor olabiliyor yada özel hastanede daha iyi bir tedavi görmek isteyen vatandaşlar olabiliyor.
İşte tamda burada SGK ile anlaşmalı özel hastaneler fizik tedavi ücretini karşılıyor mu, fizyoterapi ve rehabilitasyon özel hastanelerde ücretli mi sorusu karşımıza çıkıyor.
Bizde sizlere bu yazımızın içerisinde SGK’lı hastalar ücretsiz fizik tedavi alabiliyor mu? sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız.
Yazı içerisinde sizlere bahsedeceğimiz konular kısaca şu şekildedir;
- SGK fizik tedavi ücretlerini karşılıyor mu?
- Devlet fizik tedavinin ne kadarını karşılıyor?
- SGK fizik tedavi süresi ne kadar?
- Devlet hastanesi fizik tedavi ücretleri ne kadar?
- Özel hastanelerde fizik tedavi ücretleri ne kadar?
- SGK anlaşmalı fizik tedavi merkezleri hangileri?
hadi şimdi daha fazla bekletmeden sorunuzun cevabını bulabileceğimiz başlıklarımızı maddeleyelim.
SGK Fizik Tedavi Ücretini Karşılıyor mu?
SGK Fizik tedavi ile ilgili olarak yönetmelik gereği şartları karşılayan vatandaşların fizik tedavi ücretini karşılıyor. Bu doğrultuda bakıldığında gerek devlet hastaneleri gerekse özel hastanelerde ücretsiz fizik tedavi uygulanabiliyor. Ancak burada farklı etkenler ve şartlar ortaya çıkabiliyor. Özel hastanelerde tamamen ücretsiz olarak tedavi olunamıyor. SGK tarafından tedavi masrafları karşılansa da özel hastanelerde katkı yapı ödemesi hastadan alınmaktadır.
Fizik Tedavi için SGK Şartları;
- SGK Fizik tedavisi görecek kişinin tedavi seans ücretini ödeyebilmesi için doktor raporu istemektedir. Daha da konuyu açmak gerekirse, fizik tedavi görecek olan hastanın uzman bir doktor tarafından rapor vermesi gerekir.
- Alınan rapor sonucunda, fizik tedavi görecek hastaya 1 yıl boyunca 30 seansa kadar yapılacak olan fizik tedavi ücreti SGK tarafından karşılanmaktadır.
- 30 seanstan fazla tedavi görmesi gerekirse, sağlık kurulu tarafından rapor verilmesi gerekir. Raporu verecek kurul içerisinde minimum 1 fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekiminin bulunması şart. Burada tekrar belirtmek gerekirse normal uzman raporu değil ”heyet raporu” yani sağlık kurulu tarafından verilmelidir. Alınacak bu raporla 1 yıl içerisinde maximum 60 seans fizik tedavi ücreti SGK tarafından karşılanacaktır.
- Ancak 60 seans üzerinde fizik tedavi görülmesi gereken bir durum oluşmuşsa, burada verilen heyet raporunun süresine bakılır. Eğer rapor bitmişse raporun yeniden çıkarılması gerekir. Ancak raporun süresi hala devam ediyorsa, 60 seans üzeri fizik tedavi yine SGK tarafından karşılanacaktır.
- Son olarak engelli vatandaşlar fizik tedavi için ömür boyu tedavi görmesi gerektiğine dair heyet raporu aması durumunda tüm fizik tedavi seansları yine SGK tarafından karşılanmaktadır.
Görüleceği üzere SGK tarafından vatandaşların fizik tedavi ücretleri karşılanmaktadır ancak uygulanacak bu tedavi için rapor alınması gereklidir. Ek olarak;
- Fizik tedaviden ücretsiz olarak yararlanmak için düzenlenen rapor sonrasında 15 gün içerisinde tedavi sürecinin başlatılması gereklidir. Rapor düzenlenmesinin akabinde 15 gün geçmesine rağmen tedavi süreci başlatılmazsa rapor geçerliliğini yitirecektir.
- Ayrıca SGK ödeme yapmak için hastanın tedavi sürecinde katılımına bakmaktadır. Yani daha açık ifade etmek gerekirse, hasta tedavi sürecinde 5 defa üst üste gelmemesi durumunda aldığı rapor geçeriz olacaktır. Böyle bir durumda SGK ödeme yapmaz. Böyle bir durum olması halinde yeniden rapor çıkarılmalıdır.
Ayrıca doktor raporu alınması ve gerek görülmesi halinde SGK kaplıca tedavisi ücretini de karşılamaktadır.
Buraya kadar olan yazımız içerisinde SGK fizik tedavi ücretlerini karşılamasıyla ilgili bilgi verdik. Şimdi ise SGK hangi durumlarda fizik tedavi ücretini karşılamaz ona değinelim.
SGK Hangi Durumlarda Fizik Tedavi Ücretini Karşılamaz?
SGK çoğu zaman fizik tedavi ücretini karşılar ancak karşılamadığı durumlarda bulunmakta.
SGK’nın Fizik Tedaviyi Karşılamadığı Durumlar;
- Sigortalı, emekli, yeşil kartlı değilseniz yada GSS primlerinizi düzenli olarak ödemiyorsanız ücretsiz fizik tedaviden yararlanamazsınız.
- Doktor ya da heyet tarafından düzenlenen rapor olmaması veya usulsüz bir şekilde raporun düzenlendiğinin tespiti ya da tedavi sürecinde katılım sağlanmaması halinde SGK fizik tedavi ücretini karşılamaz.
- Yine düzenlenen raporun tarihinin bitmesi durumunda SGK fizik tedavi ücretini karşılamaz.
- Aynı gün içerisinde 2. kez uygulanacak olan fizik tedavi yine SGK tarafından ödenmez. Yapılacak olan fizik tedavi seansının farklı günler içerisinde olması gerekir.
Buraya kadar olan kısımda da SGK Hangi Durumlarda Fizik Tedavi Ücretini Karşılamaz konusuna değinmiş olduk. Peki sağlık güvencesi olmayan devlet hastanesinde fizik tedavisinden nasıl yararlanabilir ona değinelim.
Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ücretleri Ne Kadar?
Sağlık güvencesi olmayan vatandaşların fizik tedavi uygulamasından yararlanabilmesi için ödeme yapması gerekir. Yani herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar devlet hastanelerinden ücretli olarak fizik tedaviden yararlanabilir ve oluşacak masrafları ödemelidir.
Devlet hastanesi fizik tedavi ücretleri kişiye yapılacak olan fizik tedavi uygulamasına ve seansına göre değişkenlik gösterebilir.
Diğer bir merak edilen konulardan birisi olan Özel Hastanelerde Fizik Tedavi Ücretleri Ne Kadar sorusunun cevabına geçelim şimdide.
SGK Anlaşmalı Fizik Tedavi Merkezleri Hangileri?
Her ilde SGK ile anlaşmalı fizik tedavi uygulayan özel hastaneler bulunmaktadır. SGK ile anlaşmalı olan bu hastanelerde fizik tedavi ücretleri SGK tarafından karşılanır. Yazımıza biz 3 büyük şehir için hangi hastanelerde yaptırabileceğinize aşağıya ekliyoruz. Bu şehirlerin dışında bulunan diğer illerle ilgili çevrenizde bulunan hastaneleri arayıp bilgi alabilirsiniz.
SGK Anlaşmalı Fizik tedavi Merkezleri İstanbul
- Medikal Park Hastaneleri
- Marmara Fizik Tedavi
- Ataşehir Fizik Tedavi
- NP İstanbul
- Kolan Hastanesi
SGK Anlaşmalı Fizik Tedavi Merkezleri Ankara
- Aktif Yaşam Fizik Tedavi
- Medoran Fizik Tedavi
- Sıla Fizik Tedavi
- FizyoCare Fizik Tedavi
- Kuantum Fizik Tedavi
SGK Anlaşmalı Fizik Tedavi Merkezleri İzmir
- Özel Egem Fizik Tedavi
- Özel Atafizik Fizik Tedavi
- Medical Park hastaneleri
Buraya kadar olan yazımızın kısa bir özetini çıkarmak gerekirse;
- SGK tarafından belirlenen şartları taşıyan kişilerin fizik tedavi ücretlerini karşılar.
- SGK ile anlaşması bulunan özel hastanelerde fizik tedavi ücretleri SGK tarafından karşılanır ancak fark ücreti hasta tarafından ödenir.
- Doktor tarafından verilen rapor doğrultusunda 30 seansa kadar SGK tarafından karşılanır.
- 30 seans üzerinde fizik tedavi görülmesi gerekliliği durumunda ise heyet tarafından alınacak raporla 60 ve üzeri seansa kadar tedavi görülebilir.
- Rapor tarihinin bitmesi durumunda ya da düzenlenen rapor üzerinden 15 gün geçmesi ve tedaviye başlanmaması durumunda SGK fizik tedavi masrafını karşılamaz.
- Doktor raporuyla uygun görülmesi halinde SGK yılda 2 defa olacak şekilde kaplıca tedavisini karşılar.
SGK Fizik Tedavi Ücretini Karşılıyor mu? sorusunun cevabını umarım yeterli bulmuşsunuzdur. Diğer aklınıza takılan soruları yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz.
İlginizi çekebilecek konular;
Ozon tedavisini SGK karşılıyor mu?
SGK Özel Hastanede Doğumu Karşılıyor mu?
SGK Kök Hücre Tedavisini Karşılıyor mu?
SGK İmplant Tedavisini Karşılıyor Mu?
Bir önceki yazımız olan Engelli Elektrik İndirimi Başvuru ve Şartları başlıklı makalemizde Elektrik indirimi, engelli ve sosyal yardımlar hakkında bilgiler verilmektedir.